Vlastňáček
Potřebné ingredience
kakaový korpus ze čtyř vajec, dva tvarohy, jedno máslo, moučkový cukr, kompotované višně, griotka, potahová hmota K2 a mléčný marcipán na ozdoby,
24cm v průměru, 2980g
Postup přípravy
Naspod položíme plát, slabě potřeme krémem a na něj klademe soustředné kruhy, které jsme si vykrojili ze silnějších plátů (vždy ob jeden). Zaplníme mezery krémem a opakujeme na střídačku. Nakonec přiklopíme "víkem" z poslední části. Potřeme slabě krémem zvenku a zdobíme.
Inspirovala jsem se na poslední chvíli na internetu, dort má pod potahem z K2 potrhaný jiný potah, v té chvíli měl být ještě starorůžový;) s velkými růžičkami. Zachránila mě hmota K2, nemusela jsem si nic vyrábět, jen jsem ji zpracovala a vyválela. Když už byl dort bílý, napadlo mě udělat jeden z dortů, které mám uložené ve složce pro inspiraci.
*
**
vykrojená mezikruží na slabě potřeném spodku dortu
vyplníme krémem
a opakujeme (ideální je mít dort v rozevírací formě, dokud neztuhne) POté ještě jednou opakujeme (pokud chceme a máme -li dostatek krému, uděláme ještě čtvrté patro, my obvykle zbytky sníme.)
přiklopíme a necháme vychladnout, tím dort ztuhne a můžeme zvenku pomazat a dále zdobit
a takto nějak by měl vypadat na řezu, akorát krém bude s kousky višní...
bok
**
řez, dort byl v teple, proto je řez takový pomačkaný...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé